Washcot werd in 2015 opgericht door Isabel Lambert en David Vandenbogaerde met het doel een ophaal- en bezorgdient voor wasbare luiers te creëren. Om een goed gesmeerde dienstverlening aan te bieden, ontwikkelden ze een wasbaar, comfortabel en lekvrij luierbroekje. Ondertussen ontving dit innovatieve idee verschillende onderscheidingen, waaronder "meest belovende startup" in Kortrijk, "Unizo starter van het jaar" in West-Vlaanderen, "Belofte Creatieve Ondernemer 2015", "Womed Award" Oost-Vlaanderen (Markant), winnaar SE'nSE fonds van de Koning Baudewijnstichting.

Op hun website beschrift Washcot hun product/service als

JE GELUK
IN EEN KLEIN
BROEKJE

Washcot, dat zijn innovatieve, comfortabele luiers voor je baby, ‘verpakt’ in een unieke service. Maak je kind en jezelf zo blij als … een kind!

We kunnen Washcots filosofie als volgt samenvatten:

Maximum comfort voor het kind en een geldig alternatief voor jonge ouders door hen een efficiënte ophaal- en bezorgdienst aan te bieden.

Patent nummer: EP3711727

Incontinentiemateriaal is in verschillende vormen beschikbaar. Zowel luiers voor eenmalig gebruik als herbruikbare luiers worden aangeboden, ook voor eenmalig gebruik en herbruikbare onderbroeken. Eenmalig te gebruiken onderbroeken zijn vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als eenmalig te gebruiken luiers, maar hebben een andere vorm. Eenmalig te gebruiken luiers en onderbroeken hebben het nadeel dat ze lang moeten ontbinden.

Herbruikbare luiers en onderbroeken bieden een milieuvriendelijk alternatief voor eenmalig te gebruiken luiers en onderbroeken. Net als wegwerpluiers en -onderbroeken moeten herbruikbare luiers en onderbroeken comfortabel passen enlekkage zoveel mogelijk tegengaan.

Herbruikbare luiers en onderbroeken moeten ook een goed absorptievermogen hebben. Hiervoor kunnen absorptiematerialen aan de luier of onderbroek worden bevestigd. Het is essentieel dat deze absorptiematerialen en de andere materialen waaruit de luier of onderbroek is gemaakt, afwasbaar zijn.

Eisen voor herbruikbare luier of onderbroek: comfortabele pasvorm, goed absorptievermogen en wasbaarheid, er is ruimte voor goed herbruikbaar incontinentiemateriaal en manieren om dit te maken.

EP patent washcot

Een stukje uit Patent EP 3 711 727 A1

Reusable incontinence material (100, 200, 300) having an inner side intended to be oriented towards the body of a wearer, and an outer side intended to be oriented away from the body of a wearer, the reusable incontinence material comprising a layered structure, the layered structure comprising a contact layer (110), a dispersion layer (120), at least one absorption layer (130), an impermeable layer (140), at least one or more middle stitchings (150) and side stitchings (160) ...

Download EP 3 711 727 A1