Gertrude Kignelman selected 8 recently filed patents in the field of PPE.

Recycleren van textiel dat bestaat uit een mengsel van vezels, zonder de vezels in het mengsel overmatig te beschadigen, zodat ze kunnen worden hergebruikt in een nieuw textielartikel.

De textielbekleding die is ontwikkeld door Concordia Textiles heeft een beperkt gewicht van niet meer dan 800 g/m2, waardoor het uitermate geschikt is voor rotorbladen van windturbines.

Op 1 juni was er een aardverschuiving in de wereld van intellectuele eigendomsrechten: een Europees octrooi met eenheidswerking!

Ontex ontwikkelde sets absorberende wegwerpartikelen met kanalen, waarmee de gebruiker over verschillende soorten producten beschikt die aangepast zijn aan verschillende soorten activiteiten.

Decoratieve panelen met onderling verbonden profielen maken het mogelijk een zogenaamde zwevende (wand-, vloer- of plafond-) bekleding te construeren door middel van een groot aantal met elkaar verbonden panelen.

Twelve inventors or inventor teams from around the world have been nominated for this year’s Popular Prize.

De huidige uitvinding voorziet in een versterkingsweefsel met verbeterde scheurweerstand dat ook de mogelijke opwaartse druk onder windbelasting vermindert.

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben in 2022 een recordaantal van 2.604 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau.

Indaver heeft een geautomatiseerde methode uitgevonden om folie te sorteren uit gemengd kunststof verpakkingsafval.