Victor Dewulf en Peter Hedley hebben een AI-gestuurd systeem voor afvalherkenning en -sortering ontwikkeld dat afvalverwerkingsbedrijven kunnen gebruiken om afval snel en nauwkeurig te sorteren, om zo meer afval te recycleren.

Ontex ontwikkelde en patenteerde een verbeterde absorberende kern voor hygiëneartikelen, zoals luiers. De absorberende kern bestaat uit een schuimlaag met daarin een nonwoven met superabsorberende polymeren.

BOIP Trademark Alert is de online alarmservice voor merken.

De uitvinding heeft betrekking op fietskleding met verbeterde veiligheid en prestaties door verbeterde koeling en/of verbeterde aerodynamische weerstand.

Een econometrische analyse uitgevoerd in opdracht van de FOD economie toont heel duidelijk het hefboomeffect aan van intellectuele-eigendomsrechten (IPR). Ze stimuleren niet alleen de interne prestaties, maar ook de productiviteit van de ondernemingen die er gebruik van maken. Daarnaast bevorderen ze de tewerkstelling in die ondernemingen en hebben ze een positief effect op zowel hun eigen groei als op die van België.

Hoe zorg je dat niemand je product kan kopiëren? Hoe bewijs je dat je de eerste was met een bepaald idee? Je vindt snel een antwoord op deze vragen via het nieuwe digitale platform Create, Protect & Benefit.

Apparaat en methode voor een betere reinigingskwaliteit van mondmaskers.

Het aantal octrooiaanvragen van Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen bij het Europees Octrooibureau (EPO) is ondanks de pandemie met 3,3% toegenomen in 2021, na een lichte daling in 2020 (-0,7%).

In het laatste decennium hebben nonwoven filterzakken voor stofzuigers systematisch papieren filterzakken vervangen wegens hun veel betere eigenschappen. Het gebruik van hoogwaardige en zware non-wovens in wegwerpproducten is echter om ecologische redenen zeer kritisch geworden.

Innovatieve fabricagemethode van een composietelement met verbeterde weerstand tegen delaminatie.