Decoratieve panelen met onderling verbonden profielen maken het mogelijk een zogenaamde zwevende (wand-, vloer- of plafond-) bekleding te construeren door middel van een groot aantal met elkaar verbonden panelen.

Twelve inventors or inventor teams from around the world have been nominated for this year’s Popular Prize.

De huidige uitvinding voorziet in een versterkingsweefsel met verbeterde scheurweerstand dat ook de mogelijke opwaartse druk onder windbelasting vermindert.

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben in 2022 een recordaantal van 2.604 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau.

Indaver heeft een geautomatiseerde methode uitgevonden om folie te sorteren uit gemengd kunststof verpakkingsafval.

De onderhavige uitvinding betreft een verwerkingsmachine voor vezelgewassen, zoals hennep of vlas, en een methode voor de verwerking van vezelgewassen met een dergelijke verwerkingsmachine.

De uitvinding heeft betrekking op een weefgetouw en een methode voor het weven van meerlagige of buisvormige weefsels. Het weefgetouw is zodanig opgesteld dat een schietspoel voor het inbrengen van een inslagdraad tussen de kettingdraden een rechter- en een linkerbeweging kan maken langs twee verschillende lijnen.

Bepaalde toepassingen vereisen een kledingstuk met een sluitsysteem dat bij zware belasting steeds gesloten blijft en dat zonder geluid kan worden geopend en gesloten.

The invention solves the problems caused by the multitude of movable rods inside mould cavities.

De uitvinding betreft cleanroomoveralls met een verminderd risico van besmetting van de omgeving van de cleanroom, terwijl de cleanroomoveralls veilig en/of comfortabel zijn om te dragen. De cleanroomoveralls hebben een goed gecontroleerde binnenomgeving die goede en gecontroleerde werkomstandigheden creëert voor de gebruiker die de cleanroomoverall draagt.