PFAS beoordeling

Wanneer een consumentenartikel op risico-onderdelen wordt onderzocht, gaan we van start met het testen van de aanwezigheid van Fluor. Wanneer Fluor wordt gemeten, kan dit duiden op de aanwezigheid van residueel PFAS.

Inductief gekoppelde plasma (ICP) Spectrometrie

ICP-spectroscopie (Inductively Coupled Plasma) is een analysemethode die wordt gebruikt voor het opsporen en meten van elementen om chemische monsters te analyseren.

REACH quick test package

Centexbel offers a set of tests to detect the presence of Substances of Very High Concern [SVHC], as defined by REACH legislation. This quick analysis enables manufacturers, textile finishers, importers, retailers and brands to meet the REACH SVHC obligations.

Abrasieweerstand van beschermende handschoenen

Schuurbestendige handschoenen moeten worden gebruikt als persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) in elke omgeving waar werknemers worden geconfronteerd met een aanzienlijke blootstelling aan abrasief materiaal. EN 420 - Occupational Protective Gloves, General Requirements - definieert de vereisten voor alle beschermende handschoenen (behalve elektrische en medische handschoenen) voor de constructie van de handschoenen, de reiniging, het comfort en de efficiëntie, de markering en de informatie.

Indoor air quality

Olivier & Karel

Centexbel runs VOC and formaldehyde measurements on home decoration materials according to :
EN ISO 16000-2, 9
ISO 16000-6
EN ISO 16017-1

Chemische veiligheid van textiel en kunststoffen

Door de globalisering van de textiel en kunststofverwerkende industrie wordt het steeds moeilijker en complexer om de productiestroom te controleren en exact te weten welke producten (chemicaliën) werden toegepast. Bovendien willen consumenten en hun belangengroepen geïnformeerd worden over de samenstelling van de producten die ze kopen en eisen ze dat deze geen schadelijke stoffen bevatten.