Textile characterisation

Presentation of different microscopic and scanning techniques to assess the quality of and presence of elements in textiles.

Karakterisatie van gerecycleerde kunststoffen en textiel

Recycling is de belangrijkste factor in de overgang naar een circulaire economie. Daarom breidt Centexbel zijn laboratoriumapparatuur uit om recyclaten te karakteriseren of om de recycleerbaarheid van materialen te beoordelen.

Inductief gekoppelde plasma (ICP) Spectrometrie

REACH quick test package

Centexbel offers a set of tests to detect the presence of Substances of Very High Concern [SVHC], as defined by REACH legislation. This quick analysis enables manufacturers, textile finishers, importers, retailers and brands to meet the REACH SVHC obligations.

Permeatietest

Weerstand tegen penetratie en permeatie zijn twee grootheden die betrekking hebben op de barrière-eigenschappen van materialen.

Indoor air quality

Olivier & Karel

Centexbel runs VOC and formaldehyde measurements on home decoration materials according to :
EN ISO 16000-2, 9
ISO 16000-6
EN ISO 16017-1

Chemische veiligheid van textiel en kunststoffen

Door de globalisering van de textiel en kunststofverwerkende industrie wordt het steeds moeilijker en complexer om de productiestroom te controleren en exact te weten welke producten (chemicaliën) werden toegepast. Bovendien willen consumenten en hun belangengroepen geïnformeerd worden over de samenstelling van de producten die ze kopen en eisen ze dat deze geen schadelijke stoffen bevatten.