Aanvrager: ONTEX
Uitvinders: Dries Cobbaert, Nathalie Van Sande 
Nummer octrooiaanvraag: EP4183382 A1, US20230157898 A1

Het probleem

Het algemene doel van absorberende artikelen is het absorberen, verdelen en opslaan van verschillende soorten lichaamsvloeistoffen terwijl het de drager een hoog niveau van comfort en een gevoel van droogte biedt. Een absorberend artikel is ook bedoeld om te voorkomen dat de kleding van de drager vuil wordt door lekken.

Een incontinentieartikel kan bijvoorbeeld geconfigureerd zijn als een incontinentieverband, een broekluier, een maandverband of een incontinentiebroekje geschikt voor baby's, kinderen en voor mannelijke of vrouwelijke volwassen gebruikers. 

Een incontinentieartikel is ontworpen met een absorptievermogen dat geschikt is voor het verwachte urineverlies. Incontinentiematerialen worden gebruikt om mensen te helpen een normale levensstijl te behouden zonder ongemak.

Mensen kunnen zowel incontinentieverbanden, ook wel lichte incontinentieproducten genoemd, als broekjes gebruiken. 

Consumenten willen echter niet enkel incontinentiebroekjes gebruiken, omdat pads meer discretie bieden en beter geschikt zijn voor dagelijkse activiteiten. Daarom is het beter om pads met kanalen te voorzien in dezelfde lijn als broekjes met kanalen.

De oplossing

pant-ontex

Sets van verschillende soorten absorberende wegwerpartikelen met kanaaltjes bieden de gebruiker verschillende soorten producten, aangepast aan bijvoorbeeld sportactiviteiten (panty-achtige artikelen) of meer discrete, dagelijkse activiteiten (pad-achtige artikelen). De absorberende artikelen maken gebruik van een gegroefde kern die speciaal is ontworpen om een uitzonderlijk snelle absorptie en een goede vloeistofverdeling door de kern te bieden, wat resulteert in een verbeterd absorptievermogen en weinig herbevochtiging, waardoor de consument een beter gevoel van droogheid krijgt. Het biedt ook een verbeterde pasvorm voor de drager, wat comfort biedt en het risico op doorlekken minimaliseert.

ontex pads

Het assortiment absorberende artikelen biedt de gebruiker de mogelijkheid om absorberende artikelen te kopen die zijn aangepast aan elk type activiteit. Gemeenschappelijke kenmerken, in het bijzonder het kanaal of de kanalen, maken het mogelijk andere kenmerken aan te passen zonder het absorptievermogen te beïnvloeden.