PBM

Bepaalde toepassingen vereisen een kledingstuk met een sluitsysteem dat bij zware belasting steeds gesloten blijft en dat zonder geluid kan worden geopend en gesloten.

BeMicron's patent verlaagt de logistieke kosten voor cleanroomkledij

Sinds 21 april 2018 vallen beschermende kleding en handschoenen voor motorrijders onder de "(EU) 2016/425 Personal Protective Equipment" verordening en moeten ze dus gecertificeerd worden door een aangemelde instantie. Vanaf vandaag is Centexbel (aangemelde instantie #0493) geaccrediteerd om deze dienst aan te bieden aan fabrikanten en verdelers van beschermende motorkleding en -handschoenen.

WEBINAR - Welke types mondmaskers bestaan er? Uit welke grondstoffen worden ze het best gemaakt en welke eigenschappen moeten die hebben? Hoe zit het met hun comfort en pasvorm? Het Covvid-PBM project helpt u met het screenen van de juiste grondstoffen, het aanbrengen van de beste eigenschappen en

Op 9 juli verstrekte Centexbel het eerste certificaat voor ademhalingsbescherming, na de uitbreiding van zijn certificatiebereik als Notified Body #0493.

cover PPE brochure

CE markering

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zijn producten die de gebruiker kan dragen of vasthouden om te worden beschermd tegen gevaren thuis, op het werk of tijdens de vrijetijdsbesteding. Statistieken over dodelijke en zware bedrijfsongevallen onderstrepen het belang van

CONTEXT brings together European researchers, manufacturers and main relevant stakeholders in order to develop joint ideas and initiatives which can be turned into advanced smart textile products.

CircTex richt zich op de ontwikkeling van recycling- en productietechnieken in een gesloten procesketen voor polyester (PET) werkkleding.

Een vlamboog vindt per definitie per ongeluk en onverwacht plaats. Een vlamboog duurt nog geen seconde omdat de zekering onmiddellijk in actie treedt als gevolg van het incident.

Testmethode om de bescherming te bepalen van textielmaterialen tegen bepaalde mechanische risico's.