Beschadiging van snijranden

Testmethode om de gevoeligheid te bepalen van textiele vloerbekleding voor mechanische schade aan de snijranden. Toepasbaar op alle soorten textiele vloerbekleding (op rollen en tegel).

Number of tufts and/or loops

Test method to determine the number of tufts and/or loops per unit Iength and per unit area of a carpet.

Lisson Tretrad test

The Lisson Tretrad testing machine is used to determine 4 aspects of textile floor coverings.

Dimensionale stabiliteit van tapijttegels

De weerstand tegen dimensionale variatie als gevolg van de effecten van water en warmte is een essentiële vereiste voor tapijttegels.

Carpet wear - changes in appearance

Testing and evaluation of changes in appearance by means of Vetterman drum and hexapod tumbler tester

Rolstoeltest

Evaluatie van de veranderingen in aspect en stabiliteit van een vloerbekleding of van de schade door het loskomen van lagen, openen van verbindingen, of barstvorming in vloerbekleding door de beweging van een stoel met zwenkwielen.
ISO 4918: Resilient, textile and laminate floor coverings - Castor chair test
EN 425: Resilient and Laminate Floor Coverings - Castor Chair Test

Vloerbekleding classificatie

De Europese norm EN 1307 specificeert de vereisten voor classificatie volgens eindgebruik van alle residentiële en commerciële tapijten en tapijttegels, met uitzondering van karpetten en lopers. EN 1307 is gelinkt met EN ISO 10874:2012, een classificatiesysteem voor resiliënte, textiele en laminaat vloerbekledingen. De classificatie is gebaseerd op praktische vereisten voor wat betreft de plaats en intensiteit van gebruik.

Elektrische weerstand van vloerbekleding

In kamers met elektronische toestellen, zoals computers, is het belangrijk dat de elektrische weerstand van de vloerbekleding wordt geverifieerd.

Nuttige massa (volume)

Testmethode voor het bepalen van de totale massa per oppervlakte-eenheid, van de poolmassa per oppervlakte-eenheid boven het substraat en voor het berekenen van de gemeten oppervlakte-pooldichtheid en gemeten poolvezel-volume van textiele vloerbekleding.

Nuttige tapijtdikte

Testmethode om de dikte van de pool bovenop het substraat van een textiele vloerbedekking te bepalen.