Beschermende kleding en handschoenen voor motorrijders

Centexbel voert testen uit op beschermende kleding en handschoenen voor motorrijders volgens de EN17092 reeks (kleding) en EN13594:2015 (handschoenen).

Respiratory mask testing

Centexbel is accredited by BELAC to perform the tests EN 149: 2001 + A1: 2009 in view of CE certification of FFP masks

Coronavirus community mask - testing

Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie wordt het gebruik van wasbare stoffen mondmaskers aangeraden voor de bevolking. Welke criteria kunnen op deze maskers van toepassing zijn om een optimale bescherming te bieden?

Abrasieweerstand van beschermende handschoenen

Schuurbestendige handschoenen moeten worden gebruikt als persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) in elke omgeving waar werknemers worden geconfronteerd met een aanzienlijke blootstelling aan abrasief materiaal. EN 420 - Occupational Protective Gloves, General Requirements - definieert de vereisten voor alle beschermende handschoenen (behalve elektrische en medische handschoenen) voor de constructie van de handschoenen, de reiniging, het comfort en de efficiëntie, de markering en de informatie.

Snijweerstand van Beschermende Handschoenen

Handschoenfabrikanten maken gebruik technische "high performance" vezels om een zeer hoge beschermingsgraad te bieden tegen snijwonden. Om rekening te houden met deze voortdurende product- en materiaalinnovaties werden de testprocedures en classificatie aangepast.

Impact tester beschermende handschoenen

De bescherming tegen impact op de bovenkant van beschermende handschoenen wordt geëvalueerd volgens EN 388:2016 waarin een impacttest werd opgenomen volgens paragraaf 6.9 van EN 13594.

Evalueren van PBM tegen infectieziekten

Centexbel is volledig uitgerust om deze testen uit te voeren en wordt wereldwijd erkend als expert op het vlak van de evaluatie van beschermende kleding tegen infectieziekten.

Beoordeling van medisch textiel

Als medisch hulpmiddelen moeten textielmaterialen die in operatiekamers worden gebruikt beantwoorden aan de vereisten van de Europese Verordening betreffende Medische Hulpmiddelen 2017/745

Elektrostatische veiligheid

Testen van materialen bestemd voor de productie van statisch dissipatieve beschermende kleding / handschoenen en vloerbekleding.

Comfortbeoordeling

Het comfort van textiel en kleding is het resultaat van zowel psychologische aspecten (design, pasvorm, kwaliteit, esthetiek) als fysiologische aspecten zoals thermofysiologisch en sensorisch (zachtheid, soepelheid) comfort. Thermofysiologisch comfort is het resultaat van de transfer doorheen het textiel van warmte en hitte die de lichaamstemperatuur regelt en is een belangrijk kenmerk in kleding en vooral in sportkleding en professionele (beschermende) kleding.